keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Estetunti ja Wintec Isabell Werth kokeilussa

Sunnuntaina Annaroosa tuli pitämään meille estetuntia, joka lopulta oli ehkä enemmänkin puomitunti, mutta todella hyödyllinen juurikin siksi, että ei lähdetty hyppäämään korkeutta vaan keskityttiin tekniikkaan ja hallintaharjoituksiin. Tunnilla oli lisäkseni kaksi muuta ratsukkoa, mikä oli hyvä määrä, koska jos olisin ollut yksin, ei Piirto olisi jaksanut tehdä tunnin ajan tehokkaasti töitä. Enkä kyllä sen puoleen minäkään. 

Mentiin siis pituushalkaisijalla olevia puomeja ensin käynnissä ja ravissa, sekä harjoiteltiin tarkkoja pysähtymisiä ja suorana kulkemista. Seuraavaksi otettiin samalla linjalla laukannostoja ja pientä estettä, joka oli Piirrolle melko hankala: se olisi halunnut tulla linjalle laukassa tai sitten mennä ravissa koko tehtävän. Ilmeisesti oli liian hankala keskittyä sekä laukannostoon, että puomien yli pääsemiseen, mutta lopulta rupesi meilläkin homma sujumaan ja päästiin tehtävä muutaman kerran hyvin läpi. Lopuksi tultiin laukassa niin, että ensin oli kaksi puomia innarivälillä, jonka jälkeen askel ja ristikko, josta kaksi askelta pystylle. Tämä oli helppo meille vasemmassa laukassa, mutta oikeassa jouduin keskittymään kovasti, ettei Piirto olisi vaihtanut vasempaan laukkaan ja siltikin se onnistui aika monta kertaa laukan huomaamattani vaihtamaan, jolloin lähestyminen pystylle meni pitkäksi.

Satulan sovittelukerralta - aivan liian pitkät jalustimet oli...

Vähän oli nyrpeä ilme pollella koko ratsastuksen ajan
Kommenttia tuli omasta ratsastuksesta, että pitäisi ratsastaa tarkasti tehtävät loppuun asti ja uskaltaa antaa hevosen mennä. Nyt jännitin jatkuvasti, että Piirto menee ohi tai ei hyppääkkään ja jäin huomaamattani kiinni ohjaan, eikä myöskään istuntani ollut kovinkaan hyvä, vaan olin jatkuvasti etukenossa jännittyneenä. Tähän auttaa vain harjoitus ja rutiinin saaminen, onneksi isoimmat viat oli ratsastajassa, eikä hevosessa, joten voin helposti parantaa jatkossa meidän hyppytekniikkaa.

Alkuviikosta pääsin myös sovittamaan Piirrolle Wintecin Isabell Werth -koulusatulaa ja toiveeni olivat erittäin korkealla tämän satulan suhteen. Nykyinen koulusatula on jäänyt hieman ahtaaksi, ja haluaisin saada vaihdettua penkin sopivampaan, ennen kuin Piirto alkaa oireilla ahtauden takia. Valitettavasti tämäkin satula oli liian ahdas, vaikka siinä oli levein mahdollinen kaari sisällä. Huokaus... Muuten se istui hyvin, mutta lapojen takaa se painoi selkeästi, ja Piirron liikkuminen oli todella tönkköä satulan kanssa. Se kulki normaalia pahemmin pohjetta vasten, ei halunnut taipua lainkaan ja oli hyvin tahmean tuntuinen. Joten se kokeilu loppui lyhyeen. Harmittaa ihan vietävästi, koska omalle istunnalle tuo satula olisi ollut täydellinen ja se oli niiin mukava istua, mutta hevosen ehdoilla on mentävä.

Tärähtänyt avotaivutusyritys :D

Videolla siis kohokohdat estetunnilta ja muutamia pätkiä, jotka on kuvattu satulaa testatessa, siitä syystä ei ole satulahuopaa. Jalustimet jäivät ihan liian pitkiksi, jonka vuoksi ravissa istuminen ja keventäminen oli aivan sietämätöntä, mutta laiska kun olin niin en heti jaksanut säätää sopivaksi.


4 kommenttia:

  1. Ihan hauska oli kattoa videota vaikka olin itse paikalla. Harmi että tuo sormi tulee välillä eteen, en huomannut sitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi hyviä pätkiä olit kuvannu, kiitos paljon vielä kertaalleen :)

      Poista
  2. Kiva blogi sinulla! Selkeät ja kattavat esittelysivut, hyvä kirjoitustyyli ja kuvat. Banneri ehkä hieman liian iso ja yksinkertainen minun makuuni, mutta sopii itse blogiin passelisti. :)

    http://elamanmurut.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Sinun blogisi onkin tuttu, tykkään kovasti siitä. Banneri on tosissaan minulla melko simppeli kun en osaa tehdä kovinkaan erikoisia, kiva olisi joskus saada vähän hienompikin :D

      Poista